Frigör spänningar för att se bättre

Enligt William Bates är försämrad syn ett resultat av spänningar i ögonmusklerna. För att förbättra synen behöver man alltså frigöra de spänningarna och lära sig att betrakta omgivningen på ett avslappnat sätt. Det finns många olika övningar  och tekniker just för att låta ögonen slappna av. Man kan hitta dem i talrika böcker i ämnet Natural Vision Improvement.

Ögonen är dock inte en separat del av kroppen och de är väldigt känsliga mot alla förändringar i kroppen. Så det är svårt att helt slappna av i ögonen medan man fortfarande är spänd i nacken, axlarna, låren eller fötterna. Avspänning i hela kroppen går hand i hand med mental avslappning.

Mitt sätt att slappna av både mentalt och fysiskt är att ägna lite tid åt meditation. Det finns en uppsjö av musik för meditation och du får välja det som ligger dig varmt om hjärtat. Jag gillar meditationer som Silva metoden erbjuder. Målet med metoden är att gå in i ett medvetandetillstånd av alfanivå, vilket betyder att man kan använda en större del av hjärnan när man nått alfanivån. Bakgrundsljudet hjälper åstadkomma djupare avslappning i hela kroppen.

Nedan har jag laddat en sådan meditation för dig som vill testa 🙂 Det är viktigt att inget och ingen stör dig under meditationen så hitta ett lugnt ställe och stäng av mobilen. Först förklarar de hur det fungerar och det är bra att veta innan du sätter igång. Men om du vill slippa förklaringarna kan du hoppa till 4:26.

Sedan dela gärna med dig av dina upplevelser här på bloggen eller på Reoptimeyes facebook-sida.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s